Zwembad Droomgaard in Kaatsheuvel weer open: luchtkwaliteitssysteem gerepareerd

1564614651-picsay

Zes dagen na de sluiting van het zwembad op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel gaat het bad weer open. Een losgeslagen as van het luchtkwaliteitssysteem was kapot, maar die is nu gerepareerd.

Droomgaard had het bad na het incident van woensdag zelf al gesloten. Omdat de provincie in dit geval verantwoordelijk is voor de volksgezondheid, heeft ze het bad nu ook bestuurlijk gesloten. Een lint rond het gebouw moest badgasten op afstand houden. ‘De eigenaar van het park, Oostappen Groep Vakantieparken, moet maatregelen nemen om problemen met de waterkwaliteit en/of luchtbehandelingsinstallatie in de toekomst te voorkomen’, is te lezen in een persbericht van de provincie.

De problemen zijn nu opgelost. De omgevingsdienst heeft goedkeuring gegeven voor het heropenen van het zwembad.