Overval op juwelier in Waalwijk, twee personen vastgebonden

1572730380-picsay

Bij juwelier Franc Cortenbach aan de Grotestraat in Waalwijk is zaterdagavond een overval gepleegd. Volgens de politie zijn er mogelijk drie personen betrokken bij de overval en er is mogelijk geschoten. Twee personen werden vastgebonden, laat de politie weten.

De daders droegen volgens de politie gezichtsbedekking en zijn mogelijk gevlucht in de richting van de Winterdijk. Twee personen zijn vastgebonden door de overvallers, zij zijn niet ernstig gewond geraakt volgens de politie. Een van hen werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Het is onbekend of de overvallers iets hebben gestolen. Het mistalarm in de winkel was afgegaan, de etalage aan de straatzijde oogde onaangeraakt.

Geschoten

,,Een getuige meldt dat er rond het tijdstip een harde knal te horen, wat mogelijk een schot kon zijn. We nemen dit mee in ons onderzoek. Op dit moment kunnen wij dit nog niet bevestigen”, zegt de politiewoordvoerder.

Er waren kort na de overval de nodige mensen op straat, de juwelier is gevestigd in het centrum. Maar niemand zei iets gezien te hebben. De politie heeft de straat met linten afgezet. De technische recherche was tot in de nacht bezig met onderzoek. Dat richtte zich ook op het steegje naast de juwelier, waaraan de achterzijde van de winkel grenst.