‘Paar dieren’ dood door grote brand in geitenstal, brandweer wist honderden geiten te redden

1579785404-picsay

Aan de Gemeentenweg in Dongen is donderdagmiddag rond kwart over twee een grote brand uitgebroken in een geitenstal. De brandweer meldt dat er ‘een paar dieren’ zijn omgekomen maar dat de meeste geiten in veiligheid zijn gebracht.

In de stal worden veertienhonderd geiten gehouden. De brandweer rukte met drie blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig uit.

Het dak van de stal stond volledig in brand, er was een grote vuurzee te zien. Brandweerlieden en medewerkers hebben er alles aan gedaan om de geiten veilig naar buiten te brengen. Zeven medewerkers hadden rook ingeademd en zijn daarom nagekeken in een ambulance. Een van hen is naar een ziekenhuis gebracht.

Dode dieren
De brandweer meldt dat een paar dieren zijn omgekomen en deed er alles aan om te zorgen dat de andere geiten geen rook inademden. Een klein deel van de geiten werd opgevangen in een naastgelegen weiland, het gros kon binnen in veiligheid worden gebracht.

De brand ontstond rond kwart voor twee doordat een berg hooi van zestig balen in brand vloog. “De hooibalen lagen opgestapeld aan één kant van de stal. De vlammen zijn vervolgens naar binnen geslagen”, aldus Van Wijk.

Rond kwart voor vier was de brand onder controle. De geiten zijn niet meer in gevaar. De brandweer moet wel nog uren nablussen.