Waarschuwing voor spekgladde wegen: ‘Er hebben al diverse aanrijdingen plaatsgevonden’

1582863614-picsay

Het KNMI en de politie waarschuwen voor gladde wegen vrijdagochtend. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Er hebben volgens een politiewoordvoerder al diverse aanrijdingen plaatsgevonden. Op de N65 bij Udenhout schaarde een vrachtwagen.

De vrachtwagen kwam tegen een stoplicht terecht. Door de klap werken de stoplichten op dit kruispunt nu niet meer. “De vrachtwagen staat dwars over de weg”, laat een ooggetuige weten. De chauffeur is niet gewond, maar een deel van de N65 zal moeten worden afgesloten om de ravage op te ruimen. Verkeersregelaars zijn ingezet om het verkeer bij de kruising in goede banen te leiden.

Auto tegen twee bomen
Ook in Kaatsheuvel gebeurde een ongeluk. Daar gleed donderdagnacht een auto van de weg. Die belandde tegen twee bomen. Het ongeluk in Kaatsheuvel gebeurde rond vijf uur, in de Europalaan. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Het was toen het ongeluk gebeurde volgens een ooggetuige ‘spekglad’ in de Europalaan.

Op de Gaasjesweg in Dongen raakte vrijdagochtend rond zes uur ook een auto van de weg. Die sloeg over de kop en belandde ondersteboven in een sloot.

‘Pas je snelheid aan’
“Let op als je straks de weg op gaat”, waarschuwt een politiewoordvoerder. “Het is plaatselijk glad. Pas je snelheid aan en houd voldoende afstand.”

Volgens het KNMI is de gladheid te wijten aan de bevriezing van natte weggedeelten. “In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid”, laat een woordvoerder van het KNMI weten.