Afstortkluis opgeblazen bij plofkraak op Rabobank in Waalwijk

1585200727-picsay

Op een afstortkluis van de Rabobank aan de Taxandriaweg in Waalwijk is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd.

Het incident gebeurde rond 02.50 uur. De voorkant van de afstortkluis – gelegen aan de voorkant van een groot kantoorpand van de bank –  is compleet weggeblazen door de ontploffing. Het is onduidelijk of er iets buit is gemaakt. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

De EOD is ’s nachts naar de Taxandriaweg gekomen omdat er mogelijk nog explosieven aanwezig zouden kunnen zijn. Een politiewoordvoerder liet donderdagochtend weten dat er geen explosieven zijn aangetroffen door de EOD.

De politie sloot na het incident uit voorzorg de omgeving af. Er zal een buurtonderzoek worden gehouden door de politie en er wordt gekeken of mensen camerabeelden hebben waar de mogelijke dader(s) op staan. Getuigen wordt gevraagd zich te melden