Plofkraak op afstortkluis Rabobank in Kaatsheuvel, politie onderzoekt verband met kraak in Waalwijk

1585538468-picsay

 

Op een afstortkluis van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is in de nacht van zondag op maandag rond 03.20 uur een plofkraak gepleegd. De politie is nog op zoek naar de twee daders.

Agenten hebben meteen na de melding gezocht in de buurt van het plein en op uitvalswegen. Maar het duo werd niet meer gevonden. Of de twee iets hebben buitgemaakt kan de politie maandagochtend nog niet zeggen.

De automaat is door de harde klap flink beschadigd. De twee mannen zouden gevlucht zijn op een scooter richting de Europalaan. Of zij iets buit hebben gemaakt is onduidelijk. Buurtbewoners zouden alleen een harde klap hebben gehoord.

De omgeving van de kluis en pinautomaat is afgesloten. De EOD (Explosieve Opruimings Dienst) is vanuit Culemborg gekomen om de boel te onderzoeken en veilig te stellen.

Verband onderzocht

Het is niet de eerste keer dat Rabobank doelwit is de afgelopen tijd. In de nacht van  woensdag op donderdag gebeurde er in Waalwijk ook een plofkraak. Ook toen ging het om een afstortkluis van de bank aan de Taxandriaweg. De politie bekijkt of er een verband is.