Drie branden in vier dagen op grondgebied van de Efteling

1589470852-picsay

De brandweer van Kaatsheuvel moest donderdag voor de derde keer in vier dagen uitrukken voor een brand op het grondgebied van de Efteling. De politie zoekt de daders van de brandstichtingen.

Maandag werd de eerste brand gemeld aan de kant van de Europalaan. Woensdag moest de brandweer opnieuw uitrukken naar dezelfde locatie. Donderdag kwam een derde melding van een brand, ditmaal aan de kant van de Dodenauweg. De branden werden allemaal gesticht tussen 17.00 uur en 22.00 uur in de natuur rondom het pretpark.

De brandweer was er steeds snel bij, omdat het vuur woedde op een steenworp afstand van de brandweerkazerne. De politie deed donderdag avond een oproep op Facebook en vraagt getuigen zich te melden. Het is nog niet bekend of de Efteling aangifte heeft gedaan.