Noodweer trekt over Brabant, straten in Nieuwkuijk en Vlijmen staan compleet blank

1592322052-picsay
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Brabant. Op sommige plaatsen zorgt hevige regenval voor veel overlast. Zo staan de straten in Nieuwkuijk blank. Ook in Vlijmen en Breda regende en onweerde het stevig, waardoor het water niet snel genoeg weg kon. De brandweer is ingeschakeld om te helpen. Bij verschillende huizen en bedrijven dreigt het water binnen te komen. Dat is onder meer het geval bij de hallen van transportbedrijf Van Bijnen in Nieuwkuijk.

Wielen auto in het water
Haar woning liep geen gevaar. “We wonen wat verder van de straat af, er passen op de oprit twee auto’s en de achterste auto stond met de wielen in het water. Maar bij de overburen stond het water tot aan de drempel. We hebben een brede straat met groenstrook en stoep. De struiken zag je nog wel maar de stoep stond onder water.”

In het verleden is de straat gerenoveerd om wateroverlast te voorkomen. “Er stonden oude bomen die de wateroverlast volgens de gemeente erger maakten Sinds die weg zijn, is het niet meer voorgekomen dat het onderliep. Maar lag dat aan het weer of aan het weghalen van die bomen?”

In Vlijmen zijn volgens Van Acquoij verschillende straten afgesloten vanwege de wateroverlast. “Het water bij ons in de straat is net weer weggelopen, gelukkig.” Volgens het KNMI houden de buien met onweer tot 20.00 uur aan. Het slechte weer zorgt voor veel files.