Gewapende overvallers Bol.com waren uren binnen, lukt medewerkers pas in middag alarm te slaan

1595168779-picsay

Op het distributiecentrum van Bol.com aan de Pakketweg in Waalwijk is zondag een overval gepleegd. Meerdere gewapende daders waren al sinds zondagochtend 09.00 uur binnen en bedreigden twee beveiligingsmedewerkers, meldt de politie. Om 14.50 uur werd er pas alarm geslagen.

Gijzeling?

Een woordvoerder van de politie kan op dit moment niet zeggen wat er precies gebeurd is tijdens de ‘geruime tijd’ dat de overvallers binnenwaren. ,,Uit onderzoeksbelang kunnen wij op dit moment geen verdere informatie naar buiten brengen.” Het is daarom onduidelijk of er een gijzeling heeft plaatsgevonden.

Niemand raakte gewond en het is onduidelijk of er iets is buitgemaakt. Op dit moment zijn er meerdere eenheden van de politie aanwezig en de agenten dragen kogelwerende vesten. De Pakketweg is afgesloten. Medewerkers die nu arriveren, moeten via de achterkant naar binnen.

Groot distributiecentrum

Het complex in Waalwijk is hét grote centrale distributiecentrum van Bol.com, dat daarnaast nog wel samenwerkt met andere distributiecentra, maar alleen deze in eigen beheer heeft. Het bedrijf heeft 23 miljoen artikelen in de aanbieding. Een groot deel daarvan vindt via Waalwijk de weg naar de klant.

Een woordvoerder van Bol.com laat weten dat zij nog niets kan zeggen over wat er is gebeurd. Ze volgt daarin de politie. Het distributiecentrum haalde de afgelopen jaren enkele keren het nieuws vanwege de enorme omvang en forse uitbreiding van het complex.

Het onderzoek naar de overvalpoging is in volle gang. In de omgeving is naar de daders gezocht, maar ze zijn nog niet aangetroffen.

BD.nl