Weer ramt vrachtwagenchauffeur waarschuwingsbalk bij viaduct Waalwijk

1595305389-picsay

De waarschuwingsbalk voor het beruchte viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk is dinsdagochtend geramd door een vrachtwagenchauffeur. Dit gebeurde dat ook al een keer aan het begin van de maand. Rijkswaterstaat heeft dinsdagochtend tijdelijk de loshangende balk weg laten halen. De balk zal later op de dag worden teruggehangen. De balk heeft er wel voor gezorgd dat er geen vrachtwagen klem is komen te zitten onder het viaduct, waar de A59 over loopt. Ondanks het feit dat Rijkswaterstaat in december 2017 nog extra waarschuwingsborden plaatste, gebeurde het regelmatig. Menig vrachtwagenchauffeur schatte de hoogte van het viaduct verkeerd in. Bij nieuwe viaducten onder rijkswegen geldt tegenwoordig een minimale standaardhoogte van 4,60 meter. Dit Waalwijkse viaduct is aan de lage kant: 3,60 meter.