Zes aanhoudingen bij vechtpartij in Sprang-Capelle, twee betrokkenen raken gewond

1595839211-picsay

Bij een vechtpartij op de Akkerwinde zijn zondagavond  zes mensen aangehouden. Twee van hen raakten gewond en zijn in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18.30 uur ging de politie op een melding van een ruzie af, die gaande was in de woonwijk. Volgens een 36-jarige man zou hij door de overbuurman (37 jaar) met een klauwhamer geslagen zijn. Een vriend van het vermeende slachtoffer, een 40-jarige man, zou daar getuige van geweest zijn. De overbuurman verklaarde dat juist die andere twee mannen bij hem waren binnen gedrongen en dat hij zichzelf verdedigd had. De hamer werd gevonden in een voortuin en is in beslag genomen.

De agenten besloten vanwege de tegenstrijdige verklaringen, de onrust in de straat en een al langer lopende conflict de drie mannen aan te houden voor openlijke geweldpleging. De 37-jarige en 40-jarige waren gewond geraakt en zijn vanuit het politiebureau naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de derde keer uitrukken

Rond 19.30 uur moest de politie weer naar de Akkerwinde omdat het daar weer onrustig was. De politie voerde stopgesprekken en waarschuwden dat er bij een volgende melding mensen aangehouden zouden worden. Dat gebeurde rond 20.00 uur toen er voor de derde keer een melding binnenkwam dat er opnieuw ruzie was tussen de twee families een conflict gaande was. Er was veel volk op straat en er hing een grimmige sfeer. Drie betrokkenen, mannen van 27, 34 en 35 jaar werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Rond 22.00 uur werden de zes verdachten weer naar huis gestuurd. Ze worden later verhoord. De politie onderzoekt de zaak.

BD.nl