Brand in stroomhuis in Vlijmen, wijk zonder elektriciteit

1599747046-picsay

 

In Vlijmen woedde donderdagmiddag een forse brand in een stroomhuisje. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling. Een wijk zit voorlopig zonder elektriciteit.

Het stroomhuisje stond aan de Waterspin in Vlijmen, maar daar is nu weinig meer van over. De brand ontstond rond 14.30 uur. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar omdat eerst de stroom van het huisje af moet kon er nog niet direct geblust worden. Uiteindelijk werd er pas na 16.00 uur geblust.

De brandweer kon vervolgens het vuur relatief snel doven, ook omdat het huisje al bijna opgebrand was.

Stroomstoring

Voorlopig lijkt het erop dat een wijk nog uren zonder elektriciteit zit. Het gaat om meer dan 200 huishoudens. Op de website van Enexis staat dat de verwachte eindtijd van de stroomstoring rond 21.00 uur zal zijn. Medewerkers van het bedrijf zijn aanwezig om het probleem te verhelpen.