Grote brand in houtshredder op industrieterrein Waalwijk, Midden-Brabantweg afgesloten

1599656890-picsay

Bij het bedrijf Maton Groep aan de Van Hilststraat op het industrieterrein in Waalwijk woedt een grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. De Midden-Brabantweg is afgesloten.

Het gaat om een buitenbrand rondom een houtshredder op het terrein van het bedrijf. Dat meldt de Veiligheidsregio. ,,Er is zeer veel rookontwikkeling. Doordat de rook snel neerslaat hebben de wijken Laageinde en Baardwijk extra last van de rookontwikkeling. Bij overlast sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.”

De vlammen zijn ook overgeslagen op een berg afval, bestaande uit bijvoorbeeld pallets en planken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is er momenteel geen sprake van dat het vuur ook op het bedrijfspand kan overslaan.

Maton Groep

Maton Groep uit Waalwijk is actief in de afvalinzameling, containerservice, recycling en gevelreiniging en -renovatie.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in Waalwijk in brand staat. In 2019 was het twee keer raak. In juli dat jaar vatte een enorme berg bouwafval vlam. In november ging het om een kleine berg huisvuil. Vooral bij de brand in juli was de schade groot en liepen de kosten hoog op.