Meisje (12) redt zichzelf en vader na ongeval op A59 bij Waalwijk

006

Een automobilist uit Tilburg (50) is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto de sloot in gereden naast de A59 bij Waalwijk. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook zijn 12-jarige dochter. Zij bleef ongedeerd.

De auto met daarin vader en dochter reed eerst tegen een vangrail aan en kwam daarna aan de andere kant van de weg in de sloot terecht. Na het ongeval wist het meisje de aandacht van een andere automobilist te trekken door met de zaklamp van haar telefoon te schijnen.  Ze heeft van de politie een knuffelbeer gehad voor haar dappere optreden.

De vader is met klachten aan zijn borst, nek en hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Hij gaf volgens een woordvoerder van de politie zelf aan onder invloed te zijn van alcohol. In het ziekenhuis is een bloedtest afgenomen om te controleren of hij meer alcohol op had dan toegestaan. Zijn rijbewijs is in afwachting daarvan ingenomen.