Verwarde man in Drunen door goede vriend en onderhandelaar politie van het dak gepraat

1599853399-picsay

Een verwarde man heeft vrijdagavond lange tijd op het dak van een woning gezeten in Drunen. Het lukte een goede vriend van de man, samen met de onderhandelaar van de politie, om hem veilig van het dak te laten komen.

De hulpdiensten ontvingen vrijdagavond een melding van een man op het dak van een huis aan de Trompstraat in Drunen. Het ging om de bewoner van het huis. De omgeving werd ruim afgezet met linten en mensen werden op afstand gehouden. Enkele omwonenden zijn ook uit huis gehaald.

Rond 21.00 uur lukte het een goede vriend en een onderhandelaar van de politie om de man te overtuigen om van het dak te komen. Daarna is hij in een geblindeerde politiewagen weggebracht. Het is onduidelijk of de man is aangehouden. Medewerkers van de politie gaven aan dat ze bezig zijn om een plek te vinden bij een instantie om hem daar te laten plaatsen.

Burgernet

Maandag was er ook een incident in de straat waarna een Burgernetmelding werd verspreid. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat die melding om dezelfde persoon ging als de man die nu op het dak zit.