Waterlek zorgt voor overlast in centrum Kaatsheuvel: gesloten restaurants en klein ongemak

1600784143-picsay

Een waterlek heeft dinsdagmiddag tot veel overlast geleid in het centrum van Kaatsheuvel. Rond 17.30 uur zaten circa 70 aansluitingen, woningen en bedrijven, zonder water. Dat gaat in ieder geval tot 20.00 uur duren, aldus een woordvoerster van Brabant Water.

Het water kwam uit een hoofdleiding. Het lek ontstond tijdens werkzaamheden. Diverse straten kwamen onder water te staan. Onder meer de Peperstraat, Marktstraat en Gasthuisstraat werden afgesloten. Vooral woningen op de hoek Marktpoort-Gasthuisstraat kwamen zonder water te zitten.

De meeste hinder van de lek hadden de horeca-zaken in de buurt.  Zij missen omzet. Zo is bistro De Leckernij noodgedwongen dicht gebleven. ,,We hadden heel wat boekingen, maar zonder water kun je niets”, aldus de exploitanten. Voor veel buurtbewoners bleef het bij klein ongemak. Voor de mensen die geen drinkwater hebben, heeft Brabant Water een tijdelijke watertappunt in gericht.

Brabant Water en de brandweer zijn ter plaatse gekomen. Het lek wordt zo spoedig mogelijk gerepareerd.

BD.nl