Zeer grote brand bij bedrijf in Waalwijk, veel rookontwikkeling

1600819095-picsay

Bij het bedrijf Lightronics aan de Spuiweg in Waalwijk woedt in de nacht van dinsdag of woensdag een grote, uitslaande brand.

De melding van de brand kwam even na 01.00 uur. Het bedrijf staat op bedrijventerrein Haven. De brand woedt in een loods.

Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers gevallen. Er is sprake van veel rookontwikkeling. ,,Bedrijven in de omgeving hebben veel last van de rook”, aldus een woordvoerster. Bij diverse bedrijven zijn ook ’s nachts mensen aan het werk. De brandweer adviseert mensen die daar aan het werk zijn om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Veel materieel brandweer

Meerdere brandweervoertuigen uit de wijde regio zijn uitgerukt. Er zijn onder meer twee hoogwerkers en vijf tankautospuiten ingezet. Circa vijftig brandweermensen opgeroepen.

De woordvoerster van de Veiligheidsregio vertelde rond 03.00 uur dat de brand niet kon overslaan naar andere gebouwen en dat de brand niet meer kon uitbreiden. Naast het bedrijf stonden een trailer en enkele bedrijfsbusjes. Die zijn op tijd verplaatst.

Lightronics is een bedrijf dat duurzame en energiezuinige verlichting ontwikkelt en armaturen maakt. Vorig jaar opende het bedrijf een Experience Center waar wordt gekeken naar de verlichting van de toekomst.