Man (28) aangehouden voor veroorzaken grote ravage op A59 bij Sprang-Capelle, vermoedelijk onder invloed

1609184479-picsay

Een 28-jarige man uit Raamsdonksveer is maandag rond 20.00 uur aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol en/of drugs. De verdachte was vlak voor de aanhouding betrokken bij een ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Dat meldt de politie.

De man reed met zijn voertuig achterop de aanhanger van de auto van een 35-jarige bestuurster uit Vlissingen. De botsing veroorzaakte een grote ravage. Niet alleen de twee betrokken voertuigen raakten beschadigd, ook de vangrail liep forse schade op. De aanhanger van de vrouw schoot door de harde klap los van haar auto. Er vielen geen gewonden. De snelweg was tijdelijk dicht.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en liet de bestuurder uit Raamsdonksveer een blaastest doen. Daaruit bleek al snel dat hij te veel had gedronken. Ook testte hij bij een speekseltest positief op cocaïne. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij meegewerkt aan bloedafname voor verder onderzoek en legde hij een verklaring af. Zijn rijbewijs is ingevorderd.