Wie zijn wij!

Wie zijn wij

112DeLangstraat.nl verslaat al sinds 2007 het nieuws in de regio De Langstraat en Heusden en Altena. 112DeLangstraat bestaat uit twee fotografen die 24/7 het laatste 112 nieuws brengen. De door 112DeLangstraat gemaakte foto’s worden door ons zorgvuldig geselecteerd voordat ze geplaatst worden. Daarnaast levert 112DeLangstraat zijn foto’s aan FotoPersbureau Midden-Brabant.

PERSVRIJHEID

Ik sta ongewenst op foto’s. Mogen jullie dit zomaar doen?

In principe valt fotografie onder de vrije nieuwsgaring. Alles wat vanaf de openbare weg door ons word vastgelegd op foto’s mag worden gepubliceerd.

Uiteraard willen wij met onze foto’s niemand in verlegenheid of diskrediet brengen. In principe proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen om slachtoffers herkenbaar te fotograferen. Door even vanuit een andere positie een foto te maken proberen wij te voorkomen dat slachtoffers zichtbaar zijn. Mocht er onverhoopt toch een slachtoffer zichtbaar zijn op foto’s,  dan zullen wij deze zodanig bewerken dat de betrokkenen onherkenbaar op de foto’s verschijnen of dat wij deze foto’s niet plaatsen.

Mensen die wij fotograferen als omstanders kiezen er zelf voor om ter plaatse te komen en lopen dus het risico om op foto’s te verschijnen.