zaterdag 13 april 2024
spot_img
HomeFotografieMeer schade ondanks vuurwerkverbod: Loon op Zand moet voor 10.000 euro repareren

Meer schade ondanks vuurwerkverbod: Loon op Zand moet voor 10.000 euro repareren

Twaalf kapotte vuilnisbakken, vijf verkeersborden en een opgeblazen put. Ondanks het vuurwerkverbod heeft oud en nieuw de gemeente Loon op Zand weer een flinke duit geld gekost.

,,De schade bedraagt zo’n 10.000 euro”, aldus een woordvoerder. ,,5000 á 6000 euro aan materiaalkosten en, naar schatting, een kleine 4000 euro aan arbeidskosten. Het dubbele van vorig jaar.”

Loon op Zand zette een op de laatste twee dagen van het jaar twee keer zoveel boa’s in als normaal. ,,Daardoor hebben we veel meer contact gehad met vuurwerkafstekers en is er veel meer gewaarschuwd. Op verschillende plekken is vuurwerk in beslag genomen, maar tot een afname van de schade heeft het niet geleid.”

Brandstichting

Dertig jongeren en één volwassen man kregen een waarschuwing. Een aantal kreeg een verbaal voor overlast, het gooien van vuurwerk naar voorbijgangers bijvoorbeeld en brandstichting in een kliko. Voor het komende oud en nieuwfeest wil de gemeente vaker een beroep doen op buurtpreventieteams. Ook zal het jeugd-en jongerenwerk meer worden ingezet ter voorkoming van van vuurwerkschade- en overlast.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!