zaterdag 22 juni 2024
HomeFotografieChauffeur van touringcar verkijkt zich op hoogte van viaduct in Loon op...

Chauffeur van touringcar verkijkt zich op hoogte van viaduct in Loon op Zand en rijdt zich klem

Een buschauffeur heeft maandagmiddag op de Klokkenlaan in Loon op Zand zijn touringcar klem gereden onder een viaduct. Met flink veel schade tot gevolg. Dit gebeurde vlakbij het sportpark van voetbalclub Uno Animo. Deze weg hoort na het weekend afgesloten te zijn.

De bus is van een Belgisch bedrijf en heeft ook een Belgisch kenteken. Het is nog niet bekend of hier tijdens dit ongeluk passagiers in zaten. De chauffeur was zelf in staat om de bus weer onder het viaduct vandaan te krijgen. Daarna kwam een Belgische berger het zwaar gehavende voertuig ophalen. Ook het viaduct liep wat schade op.

Paaltje stond er niet

De weg van de Klokkenlaan onder dit viaduct door hoort op werkdagen dicht te zijn voor auto’s, benadrukt Uno Animo-voorzitter Joost van Loon. En daar zorgt de gemeente voor zegt hij. ,,Elke vrijdag haalt de gemeente deze paaltjes rond vijf uur weg zodat auto’s van bezoekende verenigingen makkelijker naar het sportpark kunnen komen. Op maandag rond een uur of negen worden ze teruggezet. Allemaal duidelijk aangegeven aan het begin van de weg.”

Op foto’s van het ongeval is duidelijk te zien dat deze paaltjes er deze maandag niet stonden. Toch laat Van Loon weten dat de chauffeur volgens hem altijd zelf schuldig is. ,,Zijn bus past hier sowieso nooit onderdoor. Paaltjes of geen paaltjes. Ook de hoogte van dit viaduct staat duidelijk aangegeven.”

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!