donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieZoektocht naar scheepswerker in Waspiks kanaal levert niks op: onduidelijk of man...

Zoektocht naar scheepswerker in Waspiks kanaal levert niks op: onduidelijk of man in water is gevallen

De politie zocht vrijdag met een sonarboot naar een scheepswerker die mogelijk in een kanaal bij een bedrijventerrein in Waspik zou liggen. Na uren zoeken heeft de politie de zoekactie zonder resultaat gestaakt. Het is nog altijd onduidelijk of de man in het water is gevallen. Langs het water aan de Dwarsweg werden vrijdagochtend gereedschappen gevonden, terwijl er in de omgeving niemand te bekennen was. De politie nam de situatie serieus: ,,Als de werknemer echt in het water terecht is gekomen, gaan we er niet van uit dat deze nog leeft.”Bij de politie en brandweer kwam rond 09.50 uur de eerste melding binnen van de persoon in het water. Om duikers van de politie brandweer veilig in het water te laten zoeken, werd de scheepvaart in het kanaal tijdelijk stilgelegd. De brandweer kwam met vijf voertuigen op het bedrijventerrein. Bij de eerste duikpogingen van de brandweer werd niemand gevonden.  Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ging de brandweer ervan uit dat iemand in het water ligt, al blijft de kans bestaan dat iemand het gereedschap per ongeluk heeft laten liggen. Het gaat om een werknemer van de scheepswerf die onderhoud pleegde aan een schip. Om zeker te weten dat de medewerker niet per ongeluk het gereedschap was vergeten, werd ook in de omgeving gezocht. Maar in omliggende dienstgebouwen, op het schip en aan wal was volgens de veiligheidsregio verder niemand te bekennen. Vanwege de kou en sneeuwbuien zit er spoed achter de zoektocht, zei een woordvoerder in de ochtend.

Vanaf de middag werd volgens de politie de kans steeds groter dat dat de scheepswerker niet meer in leven was, als hij echt in het water terecht is gekomen. Daarom werd overgegaan op een bergingsoperatie, waarbij agenten met een boot met sonar bekeken of er iets op de bodem van het kanaal ligt.  Rond 18.30 uur meldt de politie dat de zoekactie niks heeft opgeleverd. ,,We staken het zoeken en wachten verder af. Het blijft onduidelijk of de man wel of niet in het water is gevallen. We zijn bezig contact te leggen met familie in het buitenland.”

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!