donderdag 25 juli 2024
HomeFotografieZeshonderd incidenten bij 80 van de Langstraat en dat valt gezien...

Zeshonderd incidenten bij 80 van de Langstraat en dat valt gezien de hitte reuze mee, vindt organisatie

 Het klinkt heftig: zeshonderd incidenten bij de 80 van de Langstraat, de Kennedymars van 80 kilometer die zondag met tropische temperaturen kampte. Maar daar is prima op geanticipeerd, zegt voorzitter Thijs van Beurden. ,,En dat heeft zich uitbetaald. Die incidenten omvatten lichte onwelwording tot cardiologische klachten, laat een woordvoerder van de 80 weten op de zondagmiddag. Het gaat daarbij niet alleen om de lopers, maar ook om het publiek. De voorzitter komt, zodra de laatste loper binnen is, met een aanvulling: dat het behandelen van blaren en likdoorns ook onder die ‘incidenten’ vallen. Zo’n 25 keer was de inzet van een ambulance nodig, de 80 heeft er zelf twee klaar staan. Andere jaren ligt dat tussen de tien en vijftien keer. Uiteindelijk moest één persoon naar het ziekenhuis, maar dat had niets met de 80 te maken”, aldus Van Beurden.Van Beurden ziet juist dat er prima gelopen is. Van de 1953 lopers die zaterdagavond aan de start verschenen, hebben er zo’n 1800 de finish gehaald. De precieze cijfers moeten we nog krijgen, maar dan hebben veel mensen de 80 uitgelopen. Doorzetters ondanks het hete weer. De organisatie van 80 van de Langstraat riep zondagmiddag op om niet naar het centrum van Waalwijk te komen en zo snel mogelijk naar huis te gaan vanwege de hitte. Dat was nodig, omdat het te druk werd in de stad. Anders moesten lopers langer dan nodig in de zon staan, vertelt hij. Dan kun je het op zijn beloop laten of zo’n oproep doen. Dus ja, de organisatie kijkt tevreden terug. Het is verantwoord verlopen, zegt Van Beurden. De afgelopen dagen hadden ze de risico’s in kaart gebracht en al besloten tot allerlei extra voorzorgsmaatregelen. Zo werd de medische dienst uitgebreid, waren er extra waterpunten en vernevelings douches, was er meer drinken beschikbaar en werd het eten voor de lopers aangepast. Ook waren twee dozen met infuusvloeistof ingeslagen om uitgedroogde mensen te behandelen. Daar hoefde slecht één zak van gebruikt te worden. Hij roemt de samenwerking met de hulpdiensten. We hadden al extra ventilatoren in de EHBO-post. De brandweer heeft ons nog geholpen door een grote te brengen. Uiteindelijk doe je het samen voor de wandelaars.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!