maandag 17 juni 2024
HomeFotografiePolitie ontmantelt drugslab in Waalwijk, tientallen vaten met grondstof voor mdma afgevoerd

Politie ontmantelt drugslab in Waalwijk, tientallen vaten met grondstof voor mdma afgevoerd

De politie heeft woensdagavond een drugslab aangetroffen in Waalwijk. In de nacht hebben agenten het lab aan de Schutweg bewaakt. Tientallen vaten en jerrycans worden donderdag afgevoerd. In het drugslab werd onder meer de harddrug mdma geproduceerd. Die drug was ook in een poedervorm te vinden in de fabriekshal. Op een aantal vaten staat de naam van de grondstof voor het verdovende middel: methylamine. Naast vaten en jerrycans staat ook een ketel in het pand.

Al de hele donderdagochtend is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het opruimen van drugslabs, bezig met het leegmaken van het lab. Daarbij wordt het team geassisteerd door calamiteitendienst SEON. In het pand is een kitbedrijf gevestigd. Drugslabs zijn maar al te vaak een enorme bende, en het lab aan de Schutweg 3A is daar geen uitzondering op. Met de roldeur omhoog is deze donderdagmorgen links een grote berg karton en plastic te zien; verpakkingsmateriaal voor onder meer een Tail Body Stainless Steel Stock Pot. Even googelen leert dat dit een roestvrijstalen pan is, maar dan wel een hele grote. Rechts in de hoek staan blauwe, zwarte en witte vaten, sommige besmeurd met bruine smurrie.

Een man en een vrouw van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het opruimen van drugslabs, onderzoeken de kleine fabriekshal. Ze maken foto’s en nemen monsters. De man komt naar buiten met een zwarte jerrycan. Als hij de dop losdraait, puft er er wolkje damp uit. ,,Zoutzuur”, zegt hij, terwijl hij met een pipetje wat vloeistof opzuigt. ,,Daarom doe ik dit in de buitenlucht.”

De deur van nummer 3A is met geweld geforceerd. Volgens het bordje is hier een zekere meneer X gevestigd met een kitbedrijf. Gekit werd hier weinig, zoveel is duidelijk. Gekookt werd er wel. De politie trof ook een kleine hoeveelheid mdma aan, de grondstof voor ecstasy. Een drugsrechercheur laat het spul zien. In een stevige plastic zak zit naar schatting een kilootje of 2 aan bruine kristallen, die glinsteren in het ochtendzonnetje. Wie niet beter weet zou zeggen dat het lijkt op basterdsuiker.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!