Fles met zoutzuur valt om in Jumbo Sprang-Capelle, supermarkt ontruimd

20220720141219_IMG_2021

De Jumbo aan de Duinstraat in Sprang-Capelle is woensdagmiddag ontruimd nadat een fles met zoutzuur was omgevallen. Meerdere medewerkers moesten worden nagekeken in een ambulance. Het personeel besloot rond 13.00 uur om de winkel te ontruimen, nadat iemand meldde ademhalingsproblemen te hebben. Uiteindelijk zijn meerdere medewerkers nagekeken in een ambulance. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 De damp die vrijkwam bleek uit een omgevallen fles met zoutzuur te komen. Vermengd met water ontstaat een chemische reactie, waarbij giftige dampen kunnen ontstaan. De stof werd gebruikt als schoonmaakmiddel, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. ,,In principe is het veilig om het te gebruiken, maar niet in deze hoeveelheid.” De winkel werd na de ontruiming gelucht en schoongemaakt. Hoe lang de supermarkt nog gesloten blijft, is niet bekend.