zaterdag 20 juli 2024
HomeFotografieBurgemeester sluit migrantenhotel in Kaatsheuvel met spoed

Burgemeester sluit migrantenhotel in Kaatsheuvel met spoed

De burgemeester van Loon op Zand heeft donderdagmiddag om 16.00 uur het oude klooster – waar nu een migrantenhotel in is gevestigd – aan de Erasstraat in Kaatsheuvel met spoed voor twee weken gesloten.

Het voormalig klooster doet dienst als migrantenhotel. Woensdagavond raakte daar een vrouw ernstig gewond door mishandeling. Er werden twee mannen opgepakt. Om de rust in de buurt te herstellen en orde op zaken te kunnen stellen besloot burgemeester Van Aart tot de spoedsluiting.

Naar wat er zich die avond precies afspeelde in het gebouw doet de politie nog onderzoek. Het lijkt vooralsnog te gaan om drugsgerelateerd geweld, mishandeling en vrijheidsberoving. ,,Met de strafrechtelijke kant van de zaak hebben wij verder geen bemoeienis”, zegt burgemeester Hanne van Aart. ,,We sluiten het pand omwille van de openbare orde en veiligheid.”

Onschuldige overlast

De burgemeester benadrukt dat van de 54 arbeidsmigranten die momenteel in het pand wonen, een grote meerderheid zich keurig aan alle gedrags- en fatsoensregels houdt. ,,Wanneer je tientallen jonge mensen in een pand huisvest, merk je daar als omgeving gegarandeerd iets van”, verklaart ze. ,,Tot woensdagavond was de overlast tamelijk onschuldig, nu ging het even flink mis. De sluiting wil de rust herstellen en helpen eventueel in de buurt ontstane gevoelens van onveiligheid te temperen.”

In de loop van de dag worden alle in de Erasstraat gehuisveste arbeidsmigranten door hun werkgevers elders ondergebracht.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!