maandag 17 juni 2024
HomeFotografieBrandweer keert vijver onderstboven, ‘vermiste’ visser zit gewoon thuis

Brandweer keert vijver onderstboven, ‘vermiste’ visser zit gewoon thuis

Beten ze niet? Was het vissen zo belabberd dat hij alle beschubde bewoners van een Kaatsheuvelse vijver een acuut zuurstofgebrek toewenste? Feit is dat een visser die daar zijn spullen achterliet een zoekactie ontketende van heb ik jou daar. Hij moest ‘even’ naar huis, bleek later.

Het is kwart over twee ’s middags als twee politieagentes aan de Braakakker in Kaatsheuvel de rode linten verwijderen die een visstek aan de vijver daar afbakenen. ,,De persoon die de spullen heeft achterlaten is terecht”, is alles wat ze erover kwijt wil.

Maar eerst even terug. Dinsdagavond hééft er een man zitten vissen, weet de politie van getuigen. De volgende ochtend – na een melding van een verontruste voorbijganger – treffen agenten het volgende tafereel aan. In een opening tussen twee struiken ligt een foudraal met hengels. Een andere hengel staat in een steun, de lijn verdwijnt het water in. Er staan een stoel, een viskist met toebehoren, een bak met lokvoer, plus twee blauw/wit gestreepte slippers, de neuzen richting waterkant.

Uiteraard neemt de politie geen enkel risico en binnen de kortste keren staan er drie politiewagens. De Kaatsheuvelse brandweer mag alleen op de wal zoeken, dus de brandweer Den Bosch arriveert met twee wagens, duikers en een boot. Vanuit Tilburg komt een oppervlaktreddingsteam, plus een hoogwerker; mocht er iemand uit het water getakeld moeten worden.

Het water is zo ondiep dat de brandweermensen er doorheen kunnen lopen. Met de neuzen van laarzen van hun waadpakken tasten ze de bodem af in de hoop niet op een ongelukkige vissersman te stuiten. De duikers zoeken het water meteen voor de visstek af in de veronderstelling dat áls er iemand te water is geraakt die niet al te ver zal zijn afgedreven, want stromen doet het hier niet.

Na anderhalf uur druipt iedereen af

Na anderhalf uur druipen alle hulpdiensten – er was ook nog een ambulance standby – af en spannen de laatste politieagenten een roodwit lint om de locatie te vrij waren van al te nieuwgierige burgers. Het plan is op dat moment om later op de dag of de volgende morgen een sonarteam van de politie nog een poging te laten doen.

Uit onderzoek is ons gebleken om wie het gaat. Hij moest plotseling naar huis en is niet meer teruggeko­men.

Daar komt het dus niet meer van. ,,Uit onderzoek is ons gebleken om wie het gaat”, zegt politiewoordvoerster Lieke van Avendonk. ,,Wij hebben hem gevraagd naar het politiebureau te komen en dat heeft hij gedaan.” Over zijn identiteit, en zijn motieven om er zo ponticiaal de brui aan te geven, wil zij uit privacyoverwegingen niets zeggen. ,,Hij moest plotseling naar huis en is niet meer teruggekomen.”

Kat z’n viool

Er zijn nogal wat hulpdiensten voor de kat z’n viool in touw geweest, maar met de man is daar geen goed gespek over gevoerd, stelt zij. ,,Nee, want als er wél iets aan de hand zou zijn geweest hadden we ook een onderzoek ingesteld. En in dit geval heeft dat geleid naar de man in kwestie.”

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!