donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieBrand in woonzorgcentrum Wijk en Aalburg, ouderen en kinderen geëvacueerd

Brand in woonzorgcentrum Wijk en Aalburg, ouderen en kinderen geëvacueerd

De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt voor een brand in een woonzorgcentrum in Wijk en Aalburg. Vermoedelijk is de brand ontstaan op de derde etage, meldt de Veiligheidsregio Midden-West-Brabant. Het gebouw in de Azaleastraat is door de brandweer ontruimd.

De brand is rond 09.45 uur mogelijk ontstaan bij de CV-ruimte, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio. Er zijn volgens de regio geen mensen in de buurt van die ruimte. Wel zijn medewerkers en bewoners in andere delen van het centrum in veiligheid gebracht.

In het gebouw is ook een kinderdagverblijf aanwezig. De kinderen en begeleiders van het verblijf zijn ook geëvacueerd na het uitbreken van de brand.

Het pand stond volgens omstanders vol rook. Daarom waarschuwt de Veiligheidsregio omwonenden uit de buurt van de rook te blijven. De prioriteit van de brandweer ligt volgens de woordvoerster eerst bij de ontruiming en het verlenen van eerste hulp.

Brand onder controle

De brand is onder controle, meldt de Veiligheidsregio. Het vuur werd met drie tankautospuiten geblust, maar één wagen is weer vertrokken. De brandweer is het gebouw aan het ventileren. Door de brand heeft een groot deel van het woonzorgcentrum geen verwarming meer. Naar een oplossing voor dat probleem wordt nog gekeken. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!