donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieLichaam ontvoerde Belgische jongen Dean (4) gevonden in Zeeland

Lichaam ontvoerde Belgische jongen Dean (4) gevonden in Zeeland

Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean (4) is gevonden op een locatie in Zeeland. Dat laat de politie via Twitter weten.

Eerder vandaag werd een 34-jarige Belg aangehouden, die het jongetje had meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De man werd gearresteerd in het dorp Meerkerk in de provincie Utrecht.

Het gaat om de 34-jarige Dave de K., een bekende van de politie die eerder is veroordeeld voor een fatale kindermishandeling.

Het verhoor van de verdachte leidde niet direct tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er werd daarom in de middag een Amber Alert verstuurd.

Oppas

De man en het jongetje werden voor het laatst samen gezien op woensdag 12 januari. Sinds vanmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland.

Volgens Belgische media is de man niet de vader, maar een oppas van het kind. Het afgelopen weekend had de moeder aangifte gedaan van de verdwijning, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was.

Ze verklaarde dat de man al eerder op het kind had gepast en dat ze hem volledig vertrouwde. Hij ging het kind normaal donderdag naar de grootouders brengen maar dat is niet gebeurd.

Eerder veroordeeld

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor ‘feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt’ van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. ,,De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018″, aldus het parket.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!