woensdag 29 mei 2024
HomeFotografieUren in de rij om te tanken voor prijs van 20 jaar...

Uren in de rij om te tanken voor prijs van 20 jaar geleden in Waalwijk

Al vanaf dinsdagochtend 06.15 uur stonden honderden auto’s in de rij aan de Havenweg in Waalwijk om te tanken bij een Tinq-pomp. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur betaalde je hier niet de hoofdprijs voor een liter benzine, maar het bedrag van twintig jaar geleden: 1,17 euro. Ronald Does uit ’s Gravenmoer stond uren in de rij, maar precies op het moment van tanken om 11.03 uur werd de benzineprijs aangepast naar 2,23 euro. „Dit is echt heel zuur.” Even voor 11.00 uur plaatsten medewerkers van het tankstation pionnen op de weg om de rij te stoppen. Daardoor hadden sommige mensen net geluk en anderen net niet.  Does dacht geluk te hebben. Hij stond aan de goede kant van de rij, maar hij bleek toch net iets te laat. „Sjonge, jonge, jonge. Dan denk je dat je hem krijgt, maar ik heb gewoon uren in de rij gestaan voor niks.” Johan Willemsen uit Den Bosch had meer geluk.  „Ik heb hier speciaal mijn wekker voor gezet en sta hier al vanaf 06.30 uur. Mijn dochter wees mij gister op deze actie en in eerste instantie geloofde ik het niet. Toen ik ging kijken op internet zag ik dat het waar was. En nu sta ik bijna helemaal vooraan, als tweede in de lange rij.” Een andere automobilist kwam uit zijn nachtdienst en besloot dinsdagochtend vroeg aan te sluiten in de rij. Hier viel hij nog even in slaap in de auto. Wel had hij de wekker voor de zekerheid gezet om op tijd te kunnen tanken. Anja van Beek uit Drunen sloot iets later aan in de rij. „Om 09.00 uur kwam ik aanrijden en toen zag ik al een hele lange rij auto’s voor mij staan. Volgens mij staan er honderden auto’s. Ik vraag mij af of ik wel aan de beurt kom, sommige auto’s keren al om.” Ondanks dat het tanken soepel verliep, moest de politie soms toch ingrijpen.  Een andere automobilist kwam uit zijn nachtdienst en besloot dinsdagochtend vroeg aan te sluiten in de rij. Hier viel hij nog even in slaap in de auto. Wel had hij de wekker voor de zekerheid gezet om op tijd te kunnen tanken.  Enkele auto’s probeerden voor te dringen waardoor mensen in rij boos reageerden. De manager van het tankstation kwam ook in actie en haalde een auto uit de rij.

 

 

 

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!