maandag 17 juni 2024
HomeFotografiePolitie rukt uit voor ‘explosieven’ boven sluis in Waalwijk, maar experts zien...

Politie rukt uit voor ‘explosieven’ boven sluis in Waalwijk, maar experts zien dat het om nepbommen gaat

Experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben woensdagavond onderzoek in Waalwijk gedaan naar vier ‘explosieven’. De verdachte voorwerpen waren aan een brug over de sluis aan de Zomerdijk geplaatst, begreep de politie uit een melding. Uiteindelijk bleek het om realistisch lijkende nepexplosieven te gaan.

De politie kreeg rond 20.00 uur in een melding te horen dat meerdere mannen vier explosieven, of voorwerpen die daarop lijken, op de brug over de sluis plaatsten. Ook zouden de mannen bij de brug rondkijken.

Het politiekorps nam geen risico en stuurde zes auto’s op de bommelding af. De omgeving en de brug over de sluis werden afgezet. Naast de EOD kwam ook een bommenverkenner van de politie naar de sluis.

Geen echte explosieven

EOD-experts zagen echter al snel dat het niet om echte explosieven ging. Het is nog niet bekend waarom de vier nepbommen aan de brug zijn gehangen.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!