donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieOntsnapte ara met waarde van zo'n 1500 euro gevangen in Vlijmen

Ontsnapte ara met waarde van zo’n 1500 euro gevangen in Vlijmen

Aan de Zilverkarper in Vlijmen is dinsdagavond laat een ontsnapte ara gevangen. Vermoedelijk is het beestje, een papegaaisoort die in het wild zo’n 80 jaar oud kan worden, eerder op de dag ontsnapt in Haarsteeg. De ara is zo’n 1500 euro waard. De vogel verkeert in goede gezondheid. Bewoners van de straat in een Vlijmense nieuwbouwwijk zagen de blauw-gele vogel zitten en belden rond 22.00 uur de brandweer. Die probeerde de ara te vangen. Dat gebeuren trok de aandacht van een voorbijganger. Hoogstwaarschijnlijk is hij namelijk de verzorger van de vogel. Het dier is weliswaar eigendom van een inwoner van Haarsteeg, maar die is op vakantie. De toevallige voorbijganger verzorgt hem zolang. Vermoedelijk is de vogel dinsdagmiddag ontsnapt tijdens het schoonmaken van de hokken.

Met zekerheid is het echter nog niet te stellen dat de ara is ontsnapt in Haarsteeg. Dat komt omdat pas in het daglicht bekeken kan worden of er een ara mist op het adres. Als er ’s avonds in het donker iemand in het vogelverblijf komt, schrikken de andere dieren namelijk teveel.

Herrie

Totdat het dier woensdagochtend terug kan naar zijn verblijf, zit het in een reiskooi. Om de ara te vangen gebruikte de brandweer twee ladders. De verzorger hielp mee met een net. Het vangen van de papegaai ging gepaard met veel lawaai en trok daarom het nodige bekijks.

 

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!