maandag 17 juni 2024
HomeFotografieBrand woedt urenlang op bovenverdieping van woning in Waalwijk, zolder volledig uitgebrand

Brand woedt urenlang op bovenverdieping van woning in Waalwijk, zolder volledig uitgebrand

Op de zolder van een woning aan de Jan van Goyenstraat in Waalwijk woedde woensdag urenlang een brand. De brandweer kreeg het vuur moeilijk onder controle vanwege de hitte. Met drie bluswagens en een hoogwerker kreeg de brandweer het vuur uiteindelijk na bijna drie uur blussen onder controle.

De brand in de woning ontstond rond 16.30 uur. Twee bluswagens en een hoogwerker kwamen naar de woning. Even later werd nog een bluswagen opgeroepen om te voorkomen dat de brand zich verder verspreidt.

Volgens de woordvoerder van de brandweer was er een enorme hitte ontstaan boven in het huis. Daardoor konden brandweerlieden niet lang blussen en wisselden elkaar vaak af. Daarnaast was er een groot risico dat de zonnepanelen, die op het dak lagen, vlam vatten en dat het vuur zich zo verder zou verspreiden.

Onder controle

Uiteindelijk kreeg de brandweer de brand rond 19.15 uur onder controle en werd voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde naar de buren. Volgens de woordvoerder is de brandweer nog wel een tijd bezig met nablussen en controles om te voorkomen dat het vuur toch weer opwaait.

Door de woningbrand is de zolder volledig verwoest. Ook is er veel waterschade aan de woning door het blussen. Vermoedelijk is de brand bij de omvormer van de zonnepanelen ontstaan. De brandweer doet verder onderzoek.
BRON:BD.NL
GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!