donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieAsbest vrijgekomen en schuurtjes verwoest bij uitslaande brand in Sprang-Capelle

Asbest vrijgekomen en schuurtjes verwoest bij uitslaande brand in Sprang-Capelle

Meerdere schuurtjes en een carport bij een woning aan de Wendelnesseweg-Oost in Sprang-Capelle zijn dinsdagavond in vlammen opgegaan. Zover bekend raakte niemand gewond.

Het vuur zorgde voor veel rook in de omgeving. Een buurman aan de overkant van de straat, over het kanaal, merkte rond 20.30 uur de brand op en sloeg alarm bij de hulpdiensten. Daarna stelde hij de bewoners op de hoogte. De brand begon bij een carport die tegen de woning staat. Achter de carport stonden de schuurtjes.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse. Door water te sproeien tussen de carport en de woning wist de brandweer het huis te redden. Anders dan de schuurtjes en de carport liep de woning geen schade op. Op het dak van de schuurtjes lag asbest, dat zich in de omgeving verspreidde.
Auto’s en gasflessen

Toen de brand uitbrak, stonden er op de dam bij de woning drie auto’s en gasflessen van een barbecue. De eigenaar kon de spullen op tijd verplaatsen.

Ook stonden er meerdere bomen in de omgeving waar zo nu en dan het vuur op oversloeg. Een buurman van een nabijgelegen woning vond het iets te spannend worden en ging voor de brandweer er was zelf vast aan de slag. Zijn huis ligt ongeveer vier meter verwijderd van de brand. Met een tuinslang probeerde hij te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde.

Omgeving afgezet

De politie zette de omgeving af voor omstanders en het overige verkeer. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!