maandag 17 juni 2024
HomeFotografieZoektocht naar Hebe en Sanne steeds lastiger door donker, politie zoekt nog...

Zoektocht naar Hebe en Sanne steeds lastiger door donker, politie zoekt nog langs A59 ook in Drunen

 

De zoektocht naar Hebe (10) uit Vught en haar begeleidster Sanne (26) uit Nuenen, woonachtig in Den Bosch, gaat woensdagavond volop verder. Meer dan honderd mensen hielpen in de middag met zoeken in een gebied van zo’n zeventig vierkante kilometer. Aan het begin van de avond laat de politie weten dat ze zoeken naar dashcambeelden van maandag tussen 14.00 en 18.00 uur op de A59 tussen Raamsdonksveer en Waalwijk. Zo verloopt de zoekactie op woensdag.

Aan het eind van de middag meldde de politie al dat tussen de afrit Waspik op de A59 tot aan Het Veer bij Dussen een rijstrook is afgezet. De zoekactie concentreert zich in de avond vooral op dit gebied. Agenten met honden zoeken langs de snelweg elk sprietje gras af. De afzetting zorgde voor een flinke file tussen knooppunt Hooipolder en Waalwijk.

Er wordt gekeken in de berm, de sloot en het naastgelegen weiland. Nog zonder resultaat. Onduidelijk is tot hoe laat de actie nog duurt. Het is inmiddels al donker. Ook een helikopter vloog boven dit gebied. Een politiewoordvoerster laat weten dat de zoekacties plaatsvinden op basis van binnengekomen tips. Hoe concreet die zijn, is niet bekend.

Niks gevonden in water bij Winterdijk

De Winterdijk vlakbij de McDonald’s in Waalwijk, net ten zuiden van de snelweg, werd gelijktijdig ook afgesloten. Hier is in het water gezocht nadat er iets aan een magneet leek te blijven hangen. Er kwamen auto’s van de politie ter plaatse, net als een boswachter en mensen van handhaving. Er is hier gezocht met een soort sonarboot. Duikers zijn ook in het water aan het zoeken geweest. Daarbij werd niks gevonden. Bij herberg De Drie Linden in Drunen staan aan het begin van de avond boten en teams met reddingshonden klaar om uit te rukken als dat nodig is.

Ongeveer twee uur eerder was er even verwarring. De politie meldde dat het AMBER Alert is afgesloten. Politiewoordvoerster Annemarie Bardoel gaf niet veel later aan dat er in ieder geval geen nieuwe ontwikkelingen waren. Het afsluiten van het alert verliep automatisch, ‘vanwege technische of juridische redenen’.

Even voor 17.00 uur was het Alert ook daadwerkelijk weg van de politiesite. Het amber alert wordt ook niet meer op de borden boven en langs snelwegen getoond. Rijkswaterstaat heeft op verzoek van de politie de tekst weggehaald. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid verdwijnt een Alert bij afsluiting ervan ook van bijvoorbeeld geldautomaten.

Terug naar eerder op de dag. Meer dan honderd mensen begonnen rond 09.30 uur met zoeken rond de Polanenweg in Waspik. Dat gebied breidde zich later uit naar ‘s Gravenmoer, waarbij de centrale post bij voetbalclub S.V. Capelle staat. Nog later op de dag werd ook gezocht in onder meer Drunen en Waalwijk.

Er is gezocht in een gebied van liefst zeventig vierkante kilometer, stelt de politie halverwege de middag. Daarbij is het Veteranen Search Team (VST) ingezet. De politie houdt op dit moment nog steeds rekening met alle scenario’s, uiteenlopend van een ontvoering tot een ongeluk. Informatie kan worden gedeeld met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!