zaterdag 22 juni 2024
HomeFotografieElf dode schapen in weiland gevonden in Sprang-Capelle, mogelijk wolf rennend op...

Elf dode schapen in weiland gevonden in Sprang-Capelle, mogelijk wolf rennend op beeld te zien

In een weiland in de buurt van de Witte Dijk in Sprang-Capelle zijn maandag elf doodgebeten schapen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat een wolf daar verantwoordelijk voor is. Onduidelijk nog is of het de wolf betreft die figureert op een filmpje dat bij Raamsdonk is gemaakt.

,,Eén schaap is half opgegeten. De andere tien waren gedood doordat ze in de hals gebeten zijn”, zegt Patrick Spierings, bestuurslid van zlto Langstraat. Hij is bevriend met de eigenaar van de gedode schapen.

,,Die heeft heeft nu wel andere dingen aan zijn hoofd. Hij is de hele dag bezig geweest met het afvoeren van de kadavers en het verplaatsen van ongeveer dertig schapen die nog over zijn naar een ander weiland. Ook is hij bezig wolfwerende netten te regelen.”

De kudde schapen stond op een weiland van Peter Rijken. Op Facebook circuleert ook een filmpje van een wolf die rondloopt in de buurt van Raamsdonk.

Spierings kent het filmpje ook, maar durft er zijn hand niet voor in het vuur te steken dat deze video zondag of maandag is geschoten. ,,Het is in Raamsdonk, dat is uitgezocht via Google en ik ken dat gebied ook persoonlijk.”

De video werd volgens hem gemaakt aan de Wielstraat in Raamsdonk.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!