maandag 20 mei 2024
spot_img
HomeFotografieGezin met twee kinderen uit Raamsdonksveer overlijdt bij ongeval A59 Sprang-Capelle

Gezin met twee kinderen uit Raamsdonksveer overlijdt bij ongeval A59 Sprang-Capelle

Bij een groot ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle zijn vrijdagavond vier mensen uit hetzelfde gezin om het leven gekomen. Het gaat om een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen en een man en vrouw van 46.

Een 33-jarige automobilist uit Zevenbergschen Hoek werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij onder invloed van alcohol en drugs. In hoeverre hij een rol heeft gespeeld bij de toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

Bij het ongeval waren drie personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. Daarbij vloog één personenauto in brand. Meerdere mensen werden door ambulancemedewerkers nagekeken. Hulpdiensten gingen met groot materieel ter plaatse.

De politie heeft de plek van het ongeluk afgezet met linten. ,,Dit geeft ons de ruimte om de weg te onderzoeken op rem- en bliksporen, zodat we kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus een politiewoordvoerder.

Onderzoek vandaag verder

De weg lag na het ongeluk bezaaid met auto-onderdelen en er ontstond een verkeerschaos. In de berm lag een laadklep van een vrachtwagen die enkele honderden meters voor de plek van het ongeluk staat. De politie zette vrijdagavond een speurhond in bij het onderzoek.

De politie gaat ook zaterdagochtend verder met het onderzoek. Rijkswaterstaat heeft de diepe groeven in de weg dichtgemaakt en het asfalt op de plek waar een van de auto’s uitbrandde vervangen. Ook werd een veegwagen ingezet. Een rijbaan werd rond 09.30 uur weer geopend. De andere rijbaan op de A59 vanuit Waalwijk in de richting van de A16 bleef langer dicht. Rond 10.30 uur waren beide wegen weer open.

Meer ongelukken met vier doden op de A59

Er gebeurden eerder ernstige ongevallen op de A59, waarbij meerdere doden vielen. Zo eiste een ongeluk in 2002 ook vier levens. Drie jongens uit Waalwijk, twee van 19 en een van 22 jaar, kwamen toen om het leven. Net als een 17-jarig meisje uit Waalwijk. Twee meisjes (21) uit Waalwijk en Tilburg lagen toen zwaargewond in het ziekenhuis.

En door een ongeluk in 2010 kwam een 42-jarige Amsterdamse, haar 8-jarige dochter, een 7-jarige jongen uit Amsterdam en een 8-jarige meisje uit Diemen om het leven. Een meisje raakte ernstig gewond.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!