zaterdag 13 april 2024
spot_img
HomeFotografieVier mensen overleden bij zwaar ongeluk op A59, snelweg tot zaterdag 11.00...

Vier mensen overleden bij zwaar ongeluk op A59, snelweg tot zaterdag 11.00 uur dicht

Bij een groot ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle zijn vrijdagavond vier mensen om het leven gekomen. Bij het ongeval waren drie personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. Daarbij vloog één personenauto in brand. De mensen die zijn omgekomen zaten allemaal in dezelfde auto.

Een inzittende van een andere auto raakte lichtgewond. Meerdere mensen werden door ambulancemedewerkers nagekeken. Hulpdiensten gingen met groot materieel ter plaatse.

De politie heeft de plek van het ongeluk afgezet met linten. ,,Dit geeft ons de ruimte om de weg te onderzoeken op rem- en bliksporen, zodat we kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus een politiewoordvoerder.

De weg lag na het ongeluk bezaaid met auto-onderdelen en ontstond een verkeerschaos. In de berm lag een laadklep van een vrachtwagen die enkele honderden meters voor de plek van het ongeluk staat. De politie zette vrijdagavond een speurhond in bij het onderzoek.

De politie gaat ook zaterdagochtend verder met het onderzoek. Rijkswaterstaat heeft de diepe groeven in de weg dicht gemaakt en het asfalt waar een van auto’s uitbrandde vervangen. Ook werd een veegwagen ingezet. Een rijstrook werd rond 09.30 uur weer geopend. De andere rijstrook op de A59 vanuit Waalwijk in de richting van de A16 is nog wel dicht. ANWB Verkeersinformatie verwacht de weg waarschijnlijk rond 11.00 uur volledig te kunnen openen.

Meer ongelukken met vier doden op de A59

Het is de derde keer in 21 jaar tijd dat er bij een ongeluk op A59 vier doden vallen. Zo eiste een ongeluk in 2002 het leven van drie jongens uit Waalwijk, twee van 19 en een van 22 jaar. En een zeventienjarig meisje uit Waalwijk. Twee meisjes (21) uit Waalwijk en Tilburg lagen toen zwaargewond in het ziekenhuis.

En door een ongeluk in 2010 kwam een 42-jarige Amsterdamse, haar 8-jarige dochter, een 7-jarige jongen uit Amsterdam en een 8-jarige meisje uit Diemen om het leven. Een meisje raakte ernstig gewond.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!