donderdag 30 mei 2024
HomeFotografieAppartement onbewoonbaar na brand in flat Sprang-Capelle, 24 woningen ontruimd

Appartement onbewoonbaar na brand in flat Sprang-Capelle, 24 woningen ontruimd

Bij een brand in een appartementencomplex in Sprang-Capelle moesten 24 woningen worden ontruimd. Het vuur aan de Hendrikus Chabotstraat bleef uiteindelijk woeden in één appartement, dat na het blussen onbewoonbaar bleek.

De eerste melding van de brand kwam zondagochtend 00.55 uur binnen bij de hulpdiensten, die snel naar de flat in de Hendrikus Chabotstraat kwamen. Vlug daarna begon de brandweer met het ontruimen van de woningen. Voor veel bewoners zat er daardoor niets anders op dan aan de overkant van de straat toekijken hoe het vuur werd geblust.

Na het blussen van de brand controleerden brandweerlieden nog de aanwezigheid van koolstofdioxide. Ook werden alle appartementen geventileerd, waarna de eerste bewoners weer in hun eigen bed konden kruipen. Uiteindelijk mochten alle bewoners terug naar huis, op de eigenaren van het onbewoonbare appartement na.

Geen gewonden, wel roetschade

Hoe het vuur kon ontstaan is nog niet bekend. Ondanks de schade en commotie raakte bij de brand niemand gewond. Wel is aan de buitenkant van de flat veel roetschade ontstaan.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!