maandag 17 juni 2024
HomeFotografieBrand in bos bij Vlijmen, 18-jarige vrouw aangehouden voor weggooien kapotte aansteker

Brand in bos bij Vlijmen, 18-jarige vrouw aangehouden voor weggooien kapotte aansteker

De politie heeft een 18-jarig meisje aangehouden omdat ze maandagmiddag een kapotte aansteker weggooide in een bos bij Vlijmen. Daarmee stichtte ze mogelijk onbedoeld brand in de natuur aan de Heidijk. Het vuur verspreidde zich snel via bladerhopen op de grond.Het meisje belde rond 15.35 uur zelf de brandweer, toen ze zag dat het vuur midden in het bos oplaaide. Al snel kwamen brandweerlieden erachter dat ze lastig bij het vuur konden komen. Zo is de locatie lastig te bereiken voor de waterwagen. Daardoor duurt het blussen langer. Om het vuur toch snel te blussen, schept de brandweer aarde over de vlammen heen om er geen zuurstof bij te laten komen. Er is veel rookontwikkeling omdat het vocht in de brandende bladeren verdampt. Een nabijgelegen fietspad is dicht omdat de brand nog kan uitbreiden.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!