maandag 17 juni 2024
HomeFotografieWedstrijdduif verdwaalt en vliegt zich vast bij raam in Waalwijk, op kilometers...

Wedstrijdduif verdwaalt en vliegt zich vast bij raam in Waalwijk, op kilometers afstand van huis

De brandweer bevrijdde dinsdagavond een wedstrijdduif die zich klem had gevlogen tussen een raam en zonwering in Waalwijk. Er moest een hoogwerker aan te pas komen om de vogel los te krijgen. De ongelukkige duif bleek een behoorlijke afstand te hebben afgelegd.Aan het begin van de avond kwam bij de brandweer de melding binnen dat een duif vastzat bij het raam van een bedrijfspand aan de Biesbosweg. Met een hoogwerker gingen brandweerlieden naar de vogel op zoek, die inderdaad goed klem bleek te zitten. Zo zat de kop van het dier zelfs in een gleuf van de zonwering vast. Daarom haalden brandweerlieden de duif voorzichtig los.

Na de reddingsactie nam de dierenambulance de verzorging van de vogel over. Het dier bleek een ring om de poot te dragen, wat betekent dat het ging om een wedstrijdduif. In de duivensport worden de vogels getraind om zo snel mogelijk een afstand tussen hun losplaats en hok af te leggen. Deze duif kan daarnaast behoorlijk ver vliegen: na enig zoekwerk bleek de vogel uit Amersfoort te komen

Hemelsbreed ligt Amersfoort ongeveer 57 kilometer verder dan de Biesbosweg in Waalwijk. Na die ontdekking werd contact gelegd met de duivenmelker, die de vogel waarschijnlijk snel komt ophalen. Het is niet duidelijk hoe de duif zo ver van de vliegroute kon afwijken.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!