zaterdag 22 juni 2024
HomeFotografieBrand bij Turkse ijsfabrikant in Waalwijk onder controle, naastgelegen gezinswoning ontruimd: ‘Vlammen...

Brand bij Turkse ijsfabrikant in Waalwijk onder controle, naastgelegen gezinswoning ontruimd: ‘Vlammen sloegen over ons huis’

Aan de Industrieweg in Waalwijk woedt vrijdagavond een zeer grote brand bij een Turkse ijsmakerij. Daarbij komt veel rook vrij. Door de felle brand is een groot deel van het dak ingestort. Een naastgelegen woning van een familie is ontruimd. Het gezin is opgevangen bij overburen. „Wij hoorden een knal en zijn gaan kijken”, vertelt Wenda, de moeder van het gezin. Het pand, waar onder andere Turks ijs en baklava wordt gemaakt, staat in lichterlaaie. Door de felle brand is het pand al flink verwoest, zelfs de stalen wanden zijn aan het smelten. Rond 22.30 uur stortte een groot deel van het dak in. Bij de buren van het bedrijf Ronald Boer woont een gezin met vier kinderen tussen de 2,5 en 14 jaar. „Wij hoorden een knal en zijn gaan kijken”, vertelt Wenda, de moeder van het gezin. „De vlammen sloegen over ons huis. Toen hebben we meteen de kinderen gehaald. Het is fijn dat we bij de overburen zijn opgevangen. Om te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden, worden meerdere gebouwen nat gehouden door de brandweer.

Wij maakten ons veel zorgen toen we de metershoge vlammen uit het pand van onze buren omhoog zagen komen”, vertelt de eigenaar van een naastgelegen bedrijf tijdens de brand. „Net als onze buren hebben wij ook een Freon (een koelinstallatie) staan in ons bedrijf.” Doordat zijn pand wordt nat gehouden door de brandweer is de eigenaar al iets meer gerustgesteld, maar hij blijft nog wel van een afstand kijken. De brand ontstond rond 21.30 uur en werd al snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Met onder andere vijf tankautospuiten en drie hoogwerkers rukte de brandweer uit. Vlak voor het pand staan onder andere twee koelbusjes en twee Mercedessen. Over de exacte omvang en schade is nog niets bekend. Onduidelijk is nog waardoor de brand is ontstaan.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!