zaterdag 22 juni 2024
HomeFotografieBoom valt door storm op monumentaal peilschrijvershuisje in Heusden

Boom valt door storm op monumentaal peilschrijvershuisje in Heusden

Aan de oever van de Maas in Heusden is vrijdagmiddag een boom op een monumentaal peilschrijvershuisje gevallen. De schade aan het pand is behoorlijk groot. Het peilschrijvershuisje wordt gebruikt voor de metingen van de waterstand in de Bergsche Maas. Vroeger stond een mechanisch uurwerk in het huisje dat een papierrol aandreef, waarop de waterstanden met een schrijver werden vastgelegd. Rond 1985 heeft de computer haar intrede gedaan bij het vastleggen van gegevens. De waterstanden worden nu elke tien minuten gemeten en die informatie wordt bij Rijkswaterstaat verwerkt om ervoor te zorgen dat sluizen in de rivieren zo nodig bediend worden om de scheepvaart optimaal te laten plaatsvinden.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!