vrijdag 21 juni 2024
HomeFotografieHalve meter water in restaurant, maar met man en macht lukt het...

Halve meter water in restaurant, maar met man en macht lukt het om kerstdiner ‘gewoon’ door te laten gaan: ‘The show must go on’

Hij gaat niet huilen. En is ook niet boos, ook al wordt Steef Blok deze eerste kerstdag getroffen door het noodlot. Een niet werkende riolering zet héél zijn restaurant op EuroParcs in Kaatsheuvel blank. Net nu hij vandaag zo’n 600 gasten krijgt. Het goede nieuws: Het Wapen van Kaatsheuvel gaat om 17.00 uur weer ‘gewoon’ open. Aan het eind van de middag overheerst de opluchting bij Blok, als blijkt dat het kerstdiner tóch nog door kan gaan. Hoe anders was de situatie die maandagochtend. Pal voor de deur van Grandcafé Het Wapen van Kaatsheuvel op EuroParcs staat dan een brandweerwagen. Een enorme slang is aangesloten op de riolering en pompt die leeg. Andere slangen voeren water dat uit de horecazaak komt af richting Van Haestrechtstraat. In het restaurant zelf staat dan nog een paar centimeter water, medewerkers werken zich in het zweet om het met vloertrekkers naar buiten te krijgen. Ondertussen blijft het zachtjes regenen. Hoe troosteloos kan het zijn.Blok, eigenaar van alle horeca op het park, oogt op dat moment ondanks alles uiterst kalm. Misschien is hij al wel van de ergste schrik bekomen. De horecaondernemer was om negen uur op de zaak, om alles klaar te zetten voor onder meer een brunch voor 180 mensen en een kerstdiner, later op de dag. ,,Opeens zei m’n dochter: ‘Ik zie water in het restaurant’.”Bijkomend probleem: waar laat Blok 180 gasten voor de brunch? Eén shift heeft hij afgelast, de gasten voor de volgende ronde en voor de lunch hebben geluk, die kunnen naar een andere zaal op vakantiepark EuroParcs. ,,Het is een heel gedoe”, verzucht Blok, als hij weer een paar gasten heeft doorverwezen. ,,Binnen zijn de speeltoestellen kapot, de elektra valt uit, een groot deel van de voorraad kan ik weggooien. Vandaag nog ergens iets bestellen bij een leverancier zit er niet in.”Dan opeen zakt het water snel. Ook binnen vordert het werk gestaag. Terwijl de brandweer gaat inpakken, werken Blok en z’n mensen fullspeed door. Ze hebben dan nog een paar uur om de klus te klaren. Want The show must go on.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!