zaterdag 22 juni 2024
HomeFotografieSprang-Capellenaar (60) opgepakt voor belediging en bedreiging opsporingsambtenaar

Sprang-Capellenaar (60) opgepakt voor belediging en bedreiging opsporingsambtenaar

Een overlastgever is maandagmiddag opgepakt. Hij beledigde een opsporingsambtenaar van de gemeente, bedreigde hem en probeerde hem te slaan.

Op maandag 22 januari om 15.55 uur meldde zich twee opsporingsambtenaren van de gemeente zich bij het operationeel centrum met hun portofoon. Ze waren al eerder naar het winkelcentrum Hoofdpoort gestuurd in verband met enkele overlast gevende mannen. Toen ze ter plaatse waren spraken in een supermarkt één van de mannen. Maar in plaats van het gesprek aan te gaan ging de man direct in de verdediging en beledigde de opsporingsambtenaar.

Belediging en bedreiging

De bedoeling was dat de man de winkel zou verlaten maar in plaats daarvan liep hij de supermarkt verder in. Toen de Boa dat wilde beletten zag hij dat de man slaande bewegingen maakte naar zijn hoofd. De Boa pakte hem vast en bracht hem onder controle omdat hij aangehouden was. In de tussentijd was de politie al aanrijdend. De man verzette zich en bedreigde de Boa. Toen de agenten arriveerde namen ze de verdachte, een 60-jarige man uit Sprang-Capelle, over en brachten hem naar het bureau. Er is aangifte tegen hem gedaan van belediging en bedreiging. Ook wordt hij verdacht van het plegen van wederspannigheid (verzet bij zijn aanhouding).

#VPT Veilige Publieke Taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!