donderdag 25 juli 2024
HomeFotografieBrand in Efteling Grand Hotel door smeulend isolatiemateriaal, bouw loopt geen vertraging...

Brand in Efteling Grand Hotel door smeulend isolatiemateriaal, bouw loopt geen vertraging op

Bij de bouw van het nieuwe Efteling Grand Hotel is donderdagochtend brand uitgebroken. In een spouwmuur laaiden tijdens de werkzaamheden plots vlammen op. De bouwplaats werd deels ontruimd.Ook kwamen een ambulance en de brandweer met spoed naar Kaatsheuvel.

Het vuur ontstond rond 08.30 uur door smeulend isolatiemateriaal, meldt de Efteling. Een extern bedrijf was het gebouw aan het isoleren toen het misging. ,,Er kwam veel rook vrij, en dat was goed te zien. Bouwvakkers kregen het vuur zelf onder controle met een brandblusser”, zegt woordvoerder Steven van Gils. Wel reed de brandweer alsnog met spoed naar het pretpark in Kaatsheuvel.

Daar wordt het nieuwe hotel bij de ingang gebouwd. De schade bleef volgens de Efteling beperkt, onder meer doordat de hotelkamers nog niet ingericht zijn. Ook kwamen een ambulance en bhv’ers van de Efteling naar de bouwplaats omdat medewerkers mogelijk rook hadden ingeademd.

,,Maar na een controle bleek alles in orde”, stelt Van Gils gerust. Op de verdere bouwplanning lijkt de brand volgens hem weinig impact te hebben. Het is niet duidelijk waarom het isolatiemateriaal in de spouwmuur, die tussen de binnen- en buitenmuur wordt gebouwd, begon te smeulen.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!