maandag 26 februari 2024
spot_img
HomeFotografieVrachtwagenchauffeur maakt inschattingsfout en rijdt complete dak van zijn oplegger in Waalwijk

Vrachtwagenchauffeur maakt inschattingsfout en rijdt complete dak van zijn oplegger in Waalwijk

Het is niet de eerste, niet de tweede en wellicht ook niet de laatste botsing van een hoog voertuig tegen het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. Maandagavond was het opnieuw raak. Dit keer reed een vrachtwagenchauffeur zijn dak er compleet af.

Rond 18.00 uur kreeg Rijkswaterstaat een melding van een incident bij het beruchte viaduct. Een vrachtwagenchauffeur dacht dat hij er met zijn voertuig onderdoor zou kunnen rijden, maar niets bleek minder waar. Het dak en de zijwanden lieten compleet los van de wagen.

Voorheen hingen er kettingen om chauffeurs te waarschuwen voor de maximale hoogte van 3.60 meter. Die kettingen hingen er sinds vorige week niet meer. Ook een matrixbord dat chauffeurs moest waarschuwen was niet meer aanwezig, maar dat is vanavond weer teruggeplaatst. Rond 21.00 uur was men nog steeds bezig met het opruimen van het dak en andere onderdelen die op de weg lagen. Het dak wordt met een slijptol in kleinere stukken geslepen en afgevoerd door een opgeroepen vrachtwagen.

De getroffen vrachtwagen is na het incident verder gereden. De lading is met een groot aantal spanbanden vastgezet en gecontroleerd door Rijkswaterstaat. Het incident zorgde voor een flinke file rondom het viaduct en de weg is aan beide kanten afgesloten.

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!