donderdag 18 april 2024
spot_img
HomeFotografieEigenaar achtervolgt zijn gestolen auto, verdachte wordt aangehouden na botsing in Kaatsheuvel

Eigenaar achtervolgt zijn gestolen auto, verdachte wordt aangehouden na botsing in Kaatsheuvel

Een automobilist is zondagochtend tijdens een achtervolging op de Sweensstraat in Kaatsheuvel tegen een andere auto gebotst. Het voertuig is gestolen en de bestuurder weigerde vrijwillig te stoppen. Alleen werd de verdachte niet door de politie achtervolgd, maar door de eigenaar van de auto zelf.

Agenten hoorden voor het eerst over de diefstal toen ze rond 11.00 uur werden gebeld door de eigenaar. Hij meldde niet alleen dat zijn auto gestolen was, maar zei ook dat hij er achteraan reed. Eerst door Waspik, en daarna richting ‘s-Gravenmoer. Toen de achtervolging zich naar Waalwijk verplaatste wachtten verschillende agenten in politiewagens op de vluchtende bestuurder.

Botsing met achtervolger

Dat bleek echter geen zin te hebben, want de achtervolgende eigenaar meldde de politie dat hij zijn gestolen auto uit het oog was verloren. Toch kwam een paar minuten later, rond 11.20 uur, de melding binnen dat twee automobilisten ruzie met elkaar hadden op de kruising van de Sweensstraat met de Rechtvaart in Kaatsheuvel. Als de politie daar gaat kijken, blijkt dat de verdachte tegen de auto van de bestolen achtervolger aan is gereden.

De politie hield de verdachte daarop aan. Hij was eerder door de eigenaar en wat omstanders uit de auto gehaald en onder controle gehouden. Om dat voor elkaar te krijgen werd door iemand een zijruit ingeslagen. Er is bij de achtervolging en het burgerarrest niemand gewond geraakt.

Gestolen auto in beslag genomen

Op de kruising werd door de politie onderzoek naar het ongeluk gedaan. Daardoor waren dat deel van de Sweensstraat en Rechtvaart enige tijd afgesloten. De auto is van de weg getakeld door een bergingsbedrijf en in beslag genomen door de politie. Rechercheurs gaan de gestolen wagen onderzoeken.

BRON:BD.NL

GERELATEERD
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertentie -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

Buienradar

POPULAIR

× Stuur je Tip!